Mainos
Mainos

Afrikan virtahevot ovat ongelma Etelä-Amerikassa

Tämä on tonnien arvoinen kysymys: mitä tehdä afrikkalaisille virtahevoille Etelä-Amerikan luonnossa? Eteläafrikkalaiset asiantuntijat selvittävät asiaa parhaillaan.

Edesmennyt kolumbialainen huumekuningas Pablo Escobar tuotatti 1980-luvulla yhden virtahepoparin yksityiseen eläintarhaansa Kolumbiaan. Sen jälkeen virtahevot ovat lisääntyneet niin, että niitä on nyt ainakin 28.

Osa virtahevoista on karannut Kolumbian luontoon, osa eläimistä majailee yhä Escobarin tiluksilla, jotka ovat siirtyneet valtion omistukseen huumekuninkaan kuoleman jälkeen.

Asiantuntijoiden mukaan virtahevot uhkaavat Kolumbian alkuperäiseläimiä ja ihmisiä. Kolumbian valtio kutsui eteläafrikkalaiset asiantuntijat etsimään ratkaisua virtahepo-ongelmaan.

1993 kuollut Pablo Escobar oli aikanaan yksi maailman rikkaimmista miehistä. Hän hankki omaisuutensa salakuljettamalla kokaiinia Yhdysvaltoihin

JÄTTIMÄISET VIRTAHEVOT OVAT VÄÄRÄSSÄ PAIKASSA

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme