Mainos
Mainos

Afrikassa paljastui 10 000 vuotta vanha massamurha

Turkanajärvellä Itä-Afrikassa on löytynyt useita väkivaltaisesti kuolleiden ihmisten luurankoja, jotka ovat 10 000 vuotta vanhoja.

Asiasta kertoo New York Times.

Lehden mukaan ryhmä metsästäjä-keräilijöitä joutui toisen ryhmän hyökkäyksen kohteeksi. Kyseessä saattaa olla ensimmäinen massamurha keräilijäkansojen keskuudessa. 

Tieteilijät kertoivat löydöstä keskiviikkona Nature-lehdessä, jonka mukaan 
12:ssa melko täydellisestä luurangosta 10:ssä näkyi selviä väkivaltaisen kuoleman merkkejä. Lisäksi paikalta löytyi 15 muun ihmisen jäännöksiä, joiden uskotaan kuolleen samassa hyökkäyksessä.

Paikalla kuolleet ovat jäljistä päätellen kuolleet silmittömän raivon seurauksena. Eräs mies on saanut päähänsä kaksi nuolta tai pientä keihästä ja saanut ruhjeen myös polveensa.

Raskaana ollut nainen puolestaan kuoli saatuaan iskun päähänsä. 6-9-kuisen sikiön luuranko on säilynyt luurangon vatsassa. Naisen käsien asento viittaa siihen, että hän saattoi olla sidottu ennen kuolemaansa.

Löytö tehtiin Turkanajärvellä Kenian Natarukissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme