Mainos
Mainos

Afrikkalaisjohtajat: Ei ulkovaltoja Darfuriin

Afrikan johtajat torjuvat vahvasti ulkopuolisten maiden osallistumisen Darfurin kriisin ratkaisemiseen. Afrikan unionin joukkojen määrää alueella sen sijaan aiotaan lisätä.

Maat laativat eilisessä kokouksessaan Libyan Tripolissa yhteisen julkilausuman, jossa ne ilmoittivat vastustavansa ulkovaltojen sekaantumista kriisiin. Koolla Tripolissa olivat johtajat Libyasta, Sudanista, Egyptistä, Nigeriasta ja Tshadista. Mukana oli myös Darfurin kapinallisten edustajia sekä edustajat Afrikan unionista ja EU:sta.

Afrikkalaisjohtajat myös vaativat Darfurin kapinallisryhmiä allekirjoittamaan humanitaarisen sopimuksen Sudanin hallituksen kanssa. Sopimus vaatii taisteluiden osapuolia takaamaan, että avustustyöntekijät pystyvät toimimaan alueella.

Sudanin naapurimaiden johtajat ilmaisivat kokouksessa vahvan tukensa Sudanin hallitukselle, jota YK on Darfurin kriisin takia uhannut pakotteilla. Sudanin länsiosassa hallituksen ja kapinallisten väliset taistelut ovat aiheuttaneet kymmenientuhansien alueelta paenneiden kuoleman.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme