Mainos
Mainos

Afrikkalaisjohtajat ruotivat Darfurin kriisiä

Neuvonpitoon osallistuvat mm. Libyan, Sudanin, Nigerian ja Egyptin johtajat.

Sudanin ja sen naapurimaiden johtajat ovat kokoontuneet Libyan Tripolissa keskustelemaan keinoista Darfurin kriisin ratkaisemiseksi.

Sudanin länsiosassa hallituksen ja kapinallisten väliset taistelut ovat aiheuttaneet joukkopaon alueelta, ja nälkään ja aliravitsemukseen on YK:n mukaan kuollut jo ainakin 70 000 ihmistä.

Tapaamista isännöi Libyan johtaja Muammar Gaddafi, joka on kutsunut Tripoliin Sudanin, Nigerian, Egyptin ja Tshadin johtajien lisäksi kapinallisten edustajia. Neuvonpitoon osallistuivat myös Afrikan unionin ja EU:n edustajat.

Osanottajien oli määrä valmistella rauhanneuvotteluja, joiden toivotaan alkavan uudelleen myöhemmin tässä kuussa. Edellinen rauhanhieronta Nigeriassa päättyi syyskuussa tuloksettomana.

Muslimien paastokuukausi ramadan on asettanut omat ehtonsa Tripolin neuvotteluille. Johtajat pitivät lyhyen iltapäiväistunnon ja illan pimetessä Gaddafi tarjosi kokousvieraille illallisen koko päivän kestäneen paaston jälkeen.

Varsinainen kokous pääsi alkamaan vasta illallisen jälkeen.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme