Mainos
Mainos

Aftonbladet haastatteli kahta joukkoraiskauksesta epäiltyä ennen tekoa – "Aiomme pistää ranttaliksi"

Neljää miestä epäillään ruotsinlaivalla tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. Aftonbladet kertoo haastatelleensa kahta teosta epäiltyä ennen kuin he nousivat laivaan, jossa heidän epäillään syyllistyneen rikokseen.

Ruotsin poliisi oli ilmoittanut etukäteen panostavansa erityisesti pääsiäisen aikaan tehtävien risteilymatkojen turvallisuuteen. Poliisin tavoitteena oli estää huumausaine-, väkivalta, ja seksuaalirikoksia risteilyillä ja poliisit olivat paikalla jo laivojen lähtöterminaaleissa.

Aftonbladetin rikostoimittaja oli saapunut risteilyjen lähtöterminaaliin seuraamaan poliisin tehostettua valvontaa ja haastattelemaan valmistumistaan juhlimaan lähteviä opiskelijoita.

– Siellä oli hyvä tunnelma, musiikki soi ja niin pois päin, toimittaja Sara Cosar kuvailee Aftonbladetissa.

Haastatellut ja kaksi muuta pidätettiin

Toimittaja poimi opiskelijaristeilylle lähdössä olevien joukosta muutamia nuoria juhlijoita haastateltavaksi. Kaksi satunnaisesti valituista ihmisistä oli nuoria miehiä.

– Valmistumme ylioppilaiksi, joten aiomme vain pistää ranttaliksi, toinen heistä kertoi Aftonbladetin toimittajalle, kun tämä kysyi, mitä miehet odottavat risteilyltä.

Miehet kertoivat uskovansa poliisin saapuneen lähtöterminaaliin, jotta nuorten juhlinta sujuisi rauhallisesti. He vakuuttivat, että kaikki paikalle saapuneet nuoret olivat lähdössä pitämään hauskaa.

Kun laiva saapui Tukholman Värtahamnenin satamaan keskiviikkoiltana, Aftonbladetin toimittajan haastattelemat nuorukaiset sekä kaksi heidän ystäväänsä otettiin kiinni ja myöhemmin heidät pidätettiin joukkoraiskauksesta epäiltynä.

Syyttäjä on kertonut, että epäiltyjä tullaan kuulemaan ja että uhriksi joutunut nainen on käynyt lääkärintarkastuksessa.

– Uhrin parhaaksi en aio sanoa mitään hänen iästään tai mistään muustakaan, syyttäjä Angelica Runesson kertoi Aftonbladetille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme