Mainos
Mainos

Aftonbladet: Poliisin neuvokas toiminta pelasti huumatun naisen

Poliisien neuvokas toiminta huumatun naisen pelastamiseksi kerää ylistystä Ruotsin Malmössä.

Ruotsalaislehti Aftonbladet ja Sydsvenskan uutisoivat 30-vuotiaasta naisesta, joka oli lähtenyt viettämään keskiviikkona iltaa Malmön yöhön ystävien kanssa. Nainen ymmärsi hyvin pian, että tunsi itsensä paljon humalaisemmaksi kuin oikeasti pitäisi.

– Nainen soitti poikaystävälleen, että hän on tulossa kotiin muutamien ihmisten kyydissä, kertoo Aftonbladetille Malmön poliisista Lars Förstell.

Nainen oli mennyt autoon kolmen ennestään tuntemattoman miehen kanssa. Poliisin mukaan poikaystävä aavisti siinä kohtaa jonkin olevan väärin ja soitti poliisille.

Sillä välin huumattu nainen oli kuljetettu malmöläiseen asuntoon, missä hän itse lukittautui kylpyhuoneeseen. Hän lähetti myös tekstiviestin poikaystävälleen, missä luki ”auta minua”.

Poliisin naispuolinen työntekijä soitti tällöin naisen puhelimeen. Kesken puhelun kännykkä kuitenkin vietiin huumatulta naiselta ja puhelimeen vastasi tuntematon mies. Aftonbladet kertoo, että naispoliisi reagoi tällöin esiintymällä puhelimessa naisen ystävänä ja kyseli osoitetta juhlapaikalle, jotta hän ja hänen ystävänsä voisivat myös tulla paikalle.

– Puhelimessa ollut mies kiinnostui ja suostui tähän. He sopisivat tapaavansa läheisellä bussipysäkillä, Aftonbladetille tapauksesta kertonut Lars Förstell kuvailee.  

Kaksi naispoliisia pukeutuneena siviilivaatteisiin komennettiin bussipysäkille ja lähistölle hälytettiin useita vapaina muista tehtävistä olleita poliiseja. Siviiliasuiset poliisit pääsivät asuntoon, mutta heidän etsimänsä nainen oli jo päässyt pakenemaan. Asunnosta löytyi sen sijaan yhteensä kolme miestä.

Nainen löydettiin pikaisten etsintöjen jälkeen lähistöltä vahvasti huumattuna. Hänet kuljetettiin sairaalahoitoon.

Miehet ovat pidätettynä ja heitä epäillään nyt kidnappauksesta. Poliisi selvittää myös mahdollisuutta, että miehet ovat tehneet samanlaisia sieppauksia aikaisemmin ja pyytää paikallisilta vihjeitä.

Lars Förstell ylistää kollegaansa, joka toimi puhelimessa oikein.

– Poliisit on koulutettu käsittelemään hankalia tilanteita ja puhumaan rauhallisesti vaikeillakin hetkillä. Se, että hän pystyi ratkaisemaan tilanteen tällä tavalla on fantastista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme