Mainos
Mainos

Ruotsalaisministeri kärähti ratista – eroaa välittömästi: "Elämäni suurin virhe"

Ruotsin lukiokoulutuksesta vastaava ministeri Aida Hadzialic eroaa tehtävästään. Asiasta kertoi ensimmäisenä ruotsalaislehti Aftonbladet.

Hadzialic piti lauantaiaamuna tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi syyllistyneensä rattijuopumukseen torstaina. Hän puhalsi poliisiratsiassa 0,2 promillen lukemat, eli juuri Ruotsin rattijuopumusrajan. Suomessa raja on 0,5.

– Olin Kööpenhaminassa konsertissa ja olin nauttinut kaksi lasia viiniä aikaisin illalla. Uskoin, että alkoholin vaikutus oli illalla jo haihtunut. Lähdin sen jälkeen ajamaan kotiin Malmöön ja jäin kiinni liikenneratsiassa, Hadzialic kertoo.

– Tämä on elämäni suurin virhe, ministeri jatkoi.

Hadzialic, 29, nousi hallitukseen vuonna 2014. Hän oli tuolloin nuorin koskaan hallitukseen valittu ruotsalaisministeri.

Pääministeri Stefan Löfven sanoi olevansa pahoillaan, koska menettää kokeneen ja arvostetun kollegan. Löfven sanoi kuitenkin ymmärtävänsä Hadzialicin ratkaisun.

Hadzialicin mukaan kyseessä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun hän ajaa päihtyneenä.

Hän päätti erostaan eilisiltana. Virallisesti hän jättää ministerin tehtävänsä maanantaina. Hadzialicin tehtävät ottaa toistaiseksi vastaan ylemmästä koulutuksesta ja tutkimuksesta vastaava ministeri Helene Hellmark Knutsson.

Korjattu ministerin titteliä, kyseessä ei urheilu- vaan lukiokoulutuksesta vastaava ministeri.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme