Mainos
Mainos

Aftonbladet: Ruotsin poliisi löysi 550 kiloa dynamiittia kolmessa ratsiassa – käyttötarkoitusta selvitetään

Ruotsissa poliisi on takavarikoinut kolmessa päivässä yhteensä 550 kiloa dynamiittia, kertoo Aftonbladet.

Takavarikot tehtiin Falkenbergin kunnassa Länsi-Ruotsissa. Takavarikoiden yhteydessä on otettu kiinni kaksi miestä. Heidän mahdollisesta rikostaustastaan ei ole vielä tietoa.

Poliisi kertoo ruotsalaismedialle, että kolmen päivän aikana tehtyjen räjähdelöytöjen välillä epäillään olevan yhteys. Räjähteiden käyttötarkoitus on vielä hämärän peitossa. 

Eilen poliisi löysi 150 kilon dynamiittierän ja lauantaina ensin 50 kiloa ja sitten 350 kiloa dynamiittia.

Tapahtumasarja alkoi liikennevalvonnasta – poliisi löysi räjähteitä ja Hitler-alttarin

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun poliisi pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä mieskuljettajan, jota epäiltiin huumerikoksista. Poliisi teki kotietsinnän miehen kotiin. Asunnosta ei löytynyt huumeita, mutta sen sijaan 50 kiloa räjähteitä. 

Asunnosta poliisi tapasi myös 30-vuotiaan miehen, joka otettiin kiinni ja myöhemmin pidätettiin. Huumekuskiksi aiemmin epäilty päästettiin vapaaksi.

Ruotsalaismedia kertoo, että miehellä on pitkä rikoshistoria ja äärioikeistolainen tausta. Expressenin lähteiden mukaan joissakin miehen tekemissä rikoksissa on ollut rasistisia piirteitä.

Viime vuonna hän sai tuomion maahanmuuttajataustaisen naapurin uhkaamisesta. Mies oli lyönyt kirveellä naapurin oveen.

Miehen kotoa löytyi dynamiittitakavarikon yhteydessä muun muassa natsikirjallisuutta ja Adolf Hitlerille pyhitetty alttari.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on mukana tutkinnassa.

Toinen kiinniotettu tehnyt pitkään räjähdystöitä

Myöhemmin lauantaina poliisi sai tietoa, joka johti 350 kilon dynamiittierän löytymiseen toisesta osoitteesta Falkenbergista. Samalla poliisi otti kiinni 41-vuotiaan miehen.

Mies on Espressenin mukaan tehnyt useiden vuosien ajan kallionräjäytystöitä.

Eilen poliisi löysi vihjeen perusteella vielä 150 kiloa räjähteitä auton takakontista. 

Suomessa räjähdetakavarikoista kertoi Yle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme