Mainos
Mainos

Ruotsinlaivalla tapahtuneesta joukkoraiskauksesta syytteet neljälle

Ruotsissa neljää 19-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syytteet törkeästä raiskauksesta, kertoo mm. Aftonbladet. Joukkoraiskaus tapahtui maaliskuun lopulla Silja Linen Galaxy -aluksella.

Laiva kuljetti pääasiassa ruotsalaisopiskelijoita ja laivalla oli 1700 matkustajaa. Kevään aikana Ruotsin poliisi pidätti useita henkilöitä epäiltynä osallisuudesta rikokseen. Usea heistä on vapautettiin pian pidätyksen jälkeen, mutta neljälle luettiin lehden mukaan nyt syytteet törkeästä raiskauksesta.

Syyttäjän mukaan neljä nuorta miestä tarkoituksella ja yhteisymmärryksellä raiskasivat ennestään heille tuntemattoman naisen laivalla maaliskuusa.

– He käyttivät häntä erityisen haavoittuvassa tilassa, koska nainen oli voimakkaasti päihtynyt, kommentoi Aftonbladetille syyttäjä Angelica Runesson.

Syyttäjä Angelica Runesson kertoo P4 Västmanland -radiolle, että hän uskoo todisteiden riittävän. Todistajien kertomusten lisäksi tapahtumia on selvitetty muun muassa valvontakameroiden tallenteiden avulla.

Esitutkintamateriaalissa on tullut ilmi, että raiskaus tapahtui hytissä. Nuori nainen oli ollut ystävänsä kanssa yhdessä kolmen nuoren miehen kanssa hytissä ja kun naisen ystävä oli lähtenyt, olivat miehet syyttäjän mukaan raiskanneet naisen.

Yksi miehistä oli raiskauksen jälkeen mennyt vahdiksi hytin ovelle, jottei ulkopuoliset keskeyttäisi rikosta. Syyttäjän mukaan on käynyt ilmi, että vartija esti useiden ihmisten sisäänpääsyn hyttiin. Neljäs raiskaukseen osallistuneista oli tässä kohtaa tullut hyttiin.

Todistajien mukaan hytin ovella ollut vartija oli ilmoittanut naista etsiville naisen ystäville, ettei tämä ollut hytissä.

Kaikki neljä miestä ovat kiistäneet syytteet. Oikeudenkäynti alkaa Aftonbladetin mukaan viikon kuluttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme