Mainos
Mainos

Aftonbladet selvitti Trumpille mitä Ruotsissa tapahtui perjantaina: "Only for you Mr. President"

Ruotsissa on kummasteltu Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lauantaista lausuntoa, jossa presidentti nosti esiin Ruotsin huolestuttavana esimerkkinä.

– Katsokaa, mitä tapahtui Saksassa. Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa. Ruotsissa! Kuka olisi uskonut, presidentti sanoi.  Ilmeisesti vihjailu liittyy maahanmuuttajiin.


Ruotsin suojelupoliisi ei tiennyt, mistä Trumpin vihjauksessa oli kyse ja sosiaalisessa mediassa asiaa on arvailtu kiivaasti. 

Aftonbladet on nyt koostanut perjantaiset uutistapahtumat listalle artikkelissaan, joka on käännetty englanniksi. Artikkeli on tehty selkeästi pilke silmäkulmassa, koska se on nimetty sanoilla "This happened in Sweden Friday night, Mr. President."

Klo 15:24 (paikallista aikaa): Mies sytytti itsensä tuleen Tukholman keskustassa Sergelin torilla. Hän sai vakavia palovammoja ja hänet vietiin sairaalaan. Vielä ei ole tietoa miehen motiiveista, mutta tutkinta on käynnissä. Tutkintaan ei kuulu tiedustelupalvelut. 

Klo 18:42: Ruotsin euroviisukarsinta Melodifestivalenissa laulaja Owe Thörnqvistillä oli teknisiä ongelmia. (87-vuotias laulaja onnistui kuitenkin varmistamaan voittonsa seuraavana päivänä.)

Klo 20:23: Mies kuoli sairaalassa Boråsissa. Mies oli loukkaantunut vakavasti aikaisemmin päivällä työpaikallaan.

Klo 20:46: Valtatie E10 oli suljettuna Katterjåkkin ja Riksgränsenin välillä huonon sään takia pohjoisessa Ruotsissa. Ruotsin ilmatieteenlaitos oli kovan tuulen ja lumisateen vuoksi antanut alueelle myös lumivyöryvaroituksen.  

Klo 00:17: Poliisit jahtasivat pitkin Tukholman keskustaa varastetulla autolla pakenevaa miestä. Takaa-ajo päättyi lopulta epäillyn pidätykseen Engelbrektsgatanilla. Kuskia epäillään rattijuoppoudesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja autovarkaudesta.

Lisäksi Aftonbladet nostaa esille perjantain uutisvirrasta kevyemmän uutisen toteamalla, että "emme ole valeuutissivusto, joten itse asiassa seuraava tarina tapahtui jo syksyllä, mutta siitä kerrottiin vasta perjantaina lounaan aikoihin, ja ajattelimme, että pitäisit siitä."

Klo 11:23: Puinen hirvipatsas sai huomiota lemmenkipeältä uroshirveltä puutarhan keskellä. Kaikki tapahtui 79-vuotiaan Ove Lindqvistin puutarhassa Byskessä, lähellä Skellefteå Pohjois-Ruotsissa. 

– Luulin, että hirvi aikoi tapella patsaani kanssa, mutta sen sijaan paritteli patsaan kanssa kolmesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme