Mainos
Mainos

Aftonbladet: Uutta tietoa outoja lausuntoja Ruotsista antaneesta ”neuvonantajasta” – pyrki ruotsidemokraattien ehdokkaaksi

Ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa, että Fox Newsin haastattelussaan käyttämän, ”Ruotsin puolustuksen ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi”, tituleeratun Nils Bildtin taustoista on paljastunut uusia kiinnostavia tietoja.

Aftonbladetin mukaan samainen herra Bildt yritti päästä ruotsidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi ennen vuoden 2014 vaaleja. Ruotsidemokraattien entinen johtaja Mikael Jansson yritti jopa lobata voimakkaasti Bildtin ehdokkuutta.

Bildt oli ottanut yhteyttä Janssoniin tunnetun ruotsalaisen turvallisuusasiantuntijan kautta. Jansson sai Bildtin cv:n ja lähetti sen eteenpäin puolueen johdolle. Janssonin mukaan Bildtin osaamiselle olisi voinut olla hyvinkin käyttöä eduskunnassa.

– Koin hänet kokeneeksi henkilöksi, joka oli hyvin taitava omalla alallaan, Mikael Jansson kertoo Aftonbladetille.

Bildtiä ei kuitenkaan lopulta valittu ehdokkaaksi, vaikka Jansson oli ehdottanut, että jonkun puolueen johdosta kannattaisi tavata tämä. Erityisesti Bildtiä vastusti ruotsidemokraattien silloinen puoluesihteeri Björn Söder.

– Minulla ei ole mitään halua tällaiseen tapaamiseen. Ehdokaslistalla olevien henkilöiden pitäisi olla sellaisia, jotka me tunnemme ja joista me tiedämme mitä he tekevät, tai sellaisia, joita me itse haluamme ehdokkaiksi, Söder kirjoitti sähköpostissaan.

Sanoi olevansa sukua Carl Bildtille

Puoluejohtaja Janssonille Bildt oli kertonut, että hänen äitinsä oli entisen ulkoministerin Carl Bildtin serkku. Nils Bildt oli sanonut Janssonille lisäksi, ettei hän ryhtyisi politiikkaan ennen kuin olisi puhunut Carl Bildtin kanssa.

– Se oli tunteellista, hän sanoi että halusi puhua Carlin kanssa. Hän ei halunnut politiikkaan ennen kuin olisi puhunut hänen kanssaan, Jansson kertoo.

On edelleen epäselvää, puhuiko Nils Bildt lopulta Carl Bildtin kanssa tai ovatko he sukua keskenään. Aftonbladet ei ole vielä saanut selvyyttä näihin asioihin.

Bildt esitti Fox Newsin haastattelussa Ruotsista hyvin kriittisiä arvioita ja vahvisti presidentti Donald Trumpin erikoiset puheet Ruotsissa kytevästä turvapaikanhakijoihin liittyvästä turvallisuusuhkasta.

– Poliittinen keskustelu Ruotsissa on täysin valheellista. Ruotsissa ei voi käydä maahanmuutosta rehellistä ja avointa keskustelua, Bildt kommentoi.

Jo aikaisemmin on tullut esiin, että juuri kukaan Ruotsissa ei tunnu tietävän, kuka kyseinen herra on. Häntä ei tunneta myöskään Ruotsin puolustusministeriössä eikä ulkoministeriössä, jotka ovat kansallisesta turvallisuudesta ja puolustuksesta vastaavia tahoja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme