Mainos
Mainos

Agenttiskandaali varjosti Latinalaisen Amerikan huippukokousta

Yhdysvaltojen agenttien törttöily Kolumbiassa varjosti viikonloppuna presidentti Barack Obaman osallistumista Latinalaisen Amerikan huippukokoukseen.

Kymmenkunta salaisen palvelun agenttia lähetettiin Kolumbiasta kotiin, koska heidän epäillään syyllistyneen rikkomuksiin. Agenttien uskotaan vieneen hotellihuoneisiinsa naisia, joiden epäillään olleen prostituoituja.

Kokouksen varsinaiset aiheet jäivät skandaalin varjoon.

– Aamiaisella oli tarkoitus keskustella kaupasta ja huumeista, mutta edustajat halusivat puhua vain agenteista ja prostituoiduista, sanoi eräs diplomaatti.

– On häpeä, että gringot ajattelevat Latinalaisen Amerikan olevan bordelli ja käyttäytyvät niin, sanoi venezuelalainen poliittinen kommentaattori.

Obama joutui koville myös Yhdysvaltojen päätöksessä sulkea kommunistinen Kuuba huippukokouksen ulkopuolelle. 32 osallistujamaata kannatti Kuuban mukaan ottamista seuraavalla kerralla, mutta Yhdysvallat on käyttänyt veto-oikeuttaan sen estämiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme