Mainos
Mainos

Ahdisteluvideolla esiintyneelle naiselle tappo- ja raiskausuhkauksia

Naisten kaduilla kokemaa ahdistelua kuvaava nettivideo on kerännyt hurjan määrän katsojia – ja johtanut siihen, että videolla esiintyvä nainen on saanut sekä tappo- että raiskausuhkaksia.

YouTubeen ladatun videon oli tarkoitus näyttää, kuinka arkipäivästä naisten ahdistelu on New Yorkissa.

– Osuimme näköjään hermoon, videolla esiintyvä Shoshana Roberts kommentoi videon saamaa palautetta CNN:n Anderson Cooper-ohjelmassa.

Videolla Roberts käveli sanaakaan sanomatta ympäri Manhattania kymmenen tunnin ajan. Hän ei tehnyt tuona aikana mitään rohkaistakseen miehiä, eikä ollut pukeutunut erityisen provosoivasti. Hänen ei tarvinnut.

Robertsille huudeltiin kokeen aikana yli sata kertaa tyyliin: ”Hei beibi” ja ”Joku kehui sinua juuri kauniiksi, sinun pitäisi kiittää”.

– Eleeni antoivat ymmärtää, että älkää puhuko minulle. En ottanut katsekontaktia, en ollut ystävällinen. Mutta nämä jätettiin täysin huomiotta.

Eräs pelottavimmista hetkistä Robertsille oli, kun eräs tämän kohtaama mies seurasi tätä viiden minuutin ajan sanomatta sanaakaan.

– Olen harrastanut taistelulajeja yhdeksänvuotiaasta asti, minulla on musta vyö taekwondossa… ja minua pelotti, Roberts totesi.

"Tyypillinen päivä naiselle New Yorkissa"

Robertsin mukaan videolla nähtävä kuvaa täydellisesti sitä, mitä hän joutuu kokemaan päivittäin.

– Minulla on useita kokemuksia seksuaalisesta ahdistelusta, siksi halusin osallistua tähän projektiin.

Videon taustalla on voittoa tavoittelematon Hollaback-järjestö, joka kampanjoi kaduilla tapahtuvaa naisten ahdistelua vastaan.

10 tunnin videon oli kuvannut reppuun piilotetulla kameralla Rob Bliss, nettiin siitä ladattiin hieman alle kahden minuutin editoitu versio.

Video on katsottu lyhyessä ajassa jo yli 12 miljoonaa kertaa. Uhkailujen lisäksi video on kerännyt myös positiivista palautetta.

–Kiitos, että otit osaa Hollaback-videoon. Liian monet naiset joutuvat kokemaan samaa, Twitterissä muun muassa viestitettiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme