Mainos
Mainos

Ahmadinejad muistutti Bushia uskonnollisista arvoista

Ahmadinejad ei kuitenkaan tee Bushille lähettämässään kirjeessä konkreettisia tarjouksia siitä, miten Iran ja Yhdysvallat voisivat lähentyä toisiaan.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad pyytää Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia kunnioittamaan "maailmanlaajuisia uskonnollisia arvoja". Hänen Bushille lähettämässään kirjeessä vilisee uskonnollisia viittauksia.

- Otatteko vastaan tämän kutsun? Se on teeskentelemätön paluu profeettojen opetuksiin, yksijumalaisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen säilyttääksemme ihmisarvon ja kuuliaisuuden kaikkivaltiaalle ja hänen profeetoilleen, Ahmadinejad kirjoittaa englanniksi.

Hän ei tee konkreettisia tarjouksia siitä, miten Iran ja Yhdysvallat voisivat lähentyä toisiaan. Vetoomuksessa korostetaan kuitenkin kunkin maan oikeutta tieteelliseen tutkimukseen. Iranin mukaan sen ydinlaitoksissa rikastetaan uraania vain rauhanomaiseen tarkoitukseen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice huomauttaa, ettei Ahmadinejad käsitellyt yhteydenotossaan neuvottelupöydällä olevia kysymyksiä. Rice korostaa, ettei kirjettä voi pitää myöskään ehdotuksena.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat eivät ole onnistuneet sopimaan Iranin vastaisesta päätöslauselmasta. Britannia ja Ranska ovat kannattaneet lauselmaa, joka velvoittaisi Irania oikeudellisesti lopettamaan uraanin rikastamisen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme