Mainos
Mainos

Ahnaat alligaattoriluuhauet pakoilevat viranomaisia Japanissa

Japanin Nagoyassa historiallisen linnan vallihautaan on muuttanut kutsumaton vieras, jota ei ole onnistuttu häätämään vuosien yrityksistä huolimatta, kertoo japanilainen sanomalehti Asahi Shimbun.

Kyseessä on Japanin luontoon kuulumaton alligaattoriluuhauki, terävähampainen petokala, jota yleensä tavataan Pohjois-Amerikassa.

Alligaattoriluuhauki huomattiin Nagoyan linnan vallihaudassa ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta sitten. Vallihaudasta on tunnistettu ainakin kaksi saman lajin vonkaletta.

Viranomaiset ovat yrittäneet pyydystää luuhaukia joka vuosi, koska niiden pelätään syövän vallihaudan muut kalat kuten karpit ja tuhoavan paikallisen ekosysteemin. Toistaiseksi yhtäkään lymyilevää eväkästä ei kuitenkaan ole saatu kiinni.

– Ne kasvavat vain vuosi vuodelta isommiksi, harmittelee Nagoyan kaupungin ympäristökeskuksen tutkija Shojiro Sakai.

Hän onnistui kuvaamaan kesäkuun alussa vallihaudan pintavesiin nousseen, 1,3-metrisen alligaattoriluuhauen. Kala voi kasvaa jopa kolmimetriseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme