Mainos
Mainos

Ruotsin maahanmuuttajavaltaiset lähiöt vaikeuksissa: Liian ahdasta

Ruotsissa asumisolot ovat käyneet entistä ahtaammiksi monissa maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä. Näin arvioivat ruotsalaisasiantuntijat STT:lle.

Syvenevän asuntopulan lisäksi ahtautta lisää muun muassa se, että uudet maahantulijat haluavat usein asettua suvun tai tuttavien kanssa samoille asuinalueille.

– Siten näihin alueisiin kohdistuu entistä kovempi paine, sanoo johtaja Per-Arne Andersson Ruotsin kuntien ja maakäräjien etujärjestöstä SKL:stä.

Asiantuntijat ovat huolestuneita erityisesti lasten ja nuorten tilanteesta, koska ahtaammat asuinolot voivat esimerkiksi vaikeuttaa kouluopintoja.

– Lasten ja nuorten voi olla todella vaikeaa saada turvalliset opiskeluolosuhteet, arvioi professori Roger Andersson Uppsalan yliopistosta.

Asuinolosuhteiden lisäksi monissa maahanmuuttajalähiöissä herättävät huolta korkea työttömyys, matala koulutustaso sekä korkeat sairastavuusluvut. Myös rikollisuus ja turvattomuuden tunne varjostavat monen alueen elämää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme