Mainos
Mainos

Ahtisaaren toimisto tyrmää lahjussyytteet

Bosnian serbitasavallan pääkaupungissa ilmestyvä sanomalehtilehti väitti viime viikolla, että Ahtisaari olisi lahjuksien vastineeksi kannattanut Kosovon itsenäisyyttä.

Presidentti Martti Ahtisaaren Wienin-toimisto tyrmää lehtiväitteet, joiden mukaan Ahtisaari olisi ottanut Kosovon albaaneilta miljoonalahjuksia.

- Se on täyttä roskaa, lähtöisin Bosnian serbitasavallan lehdestä. Roskajuttu, jossa ei ole mitään perää. Sen enempää meillä ei ole sanottavaa, totesi tiedottaja Remi Dourlot STT:lle.

Ahtisaaren toimisto, eli Unosek (YK:n Kosovon-erityislähettilään toimisto), ei aio ryhtyä asiassa enempiin toimenpiteisiin, Dourlot lisäsi.

Hänen mukaansa perättömiä ovat myös tiedot, joiden mukaan Saksan tiedustelupalvelu BND olisi jo toimittanut lahjuksia koskevan raportin YK:lle.

Lahjusjupakka sai alkunsa viime viikolla, kun Bosnian serbitasavallan pääkaupungissa Banja Lukassa ilmestyvä sanomalehti Fokus raportoi Ahtisaaren ottaneen kosovolaisilta albaanirikollisilta yli 40 miljoonaa euroa lahjuksina. Vastineeksi Ahtisaari tukisi Kosovon itsenäisyyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme