Mainos
Mainos

Ahtisaari neuvottelee Kosovossa

Kosovon albaanien ja Serbian väliset neuvotteluistunnot ovat olleet viime aikoina hyisiä, eivätkä serbiedustajat edes suostuneet osallistumaan keskusteluihin kuun alussa.

YK:n välittäjä Martti Ahtisaari on aloittanut kolmipäiväisen neuvottelukierroksen Kosovossa. Ahtisaari tapaa matkallaan maakunnan albaanien ja serbivähemmistön johtajia. Ahtisaaren on määrä keskustella muun muassa maakunnan YK-hallinnon johtajan Joachim Rückerin, Kosovon pääministerin Agim Cekun sekä presidentti Fatmir Sejdiun kanssa.

Kosovon albaanit ja Serbia ovat neuvotelleet maakunnan asemasta helmikuusta lähtien Wienissä. Viimeisimmät istunnot ovat olleet hyisiä, eivätkä serbiedustajat edes suostuneet osallistumaan keskusteluihin kuun alussa.

Serbien mukaan Kosovo on serbialaisen kansakunnan syntykoto, jota ei voi irrottaa Serbiasta. Albaanienemmistö vaatii puolestaan täyttä itsenäisyyttä. Ratkaisu kriisiin pyritään löytämään vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme