Mainos
Mainos

Äidin epäillään pitäneen lapsia eristyksissä seitsemän vuotta Espanjassa – ei koulua, ei lääkäriä

Espanjan poliisi on pidättänyt sveitsiläisen naisen, jonka epäillään pitäneen kahta lastaan vankina seitsemän vuoden ajan Alicantessa. Lapset eivät ole esimerkiksi koskaan päässeet kouluun. Äiti oli uhannut tappaa lapset, jos he pyytäisivät apua.

Paikallisen poliisin mukaan epäilty lasten eristyksissä pito alkoi selvitä, kun 17-vuotias tytär pääsi hetkeksi äidin valvonnasta ja lähetti sähköpostia ongelmissa olevia lapsia auttavalle ANAR-järjestölle. Sähköposti sai viranomaiset havahtumaan.

Tyttö ja hänen 15-vuotias veljensä olivat päässeet joskus ulos talosta ulkoiluttamaan koiraa tai käymään kaupassa. Silloinkin äidin tiukassa puhelinvalvonnassa. Lapset eivät olleet mahdollisesti päässeet lääkäriin koko vankeusaikanaan.

Paikallinen thelocal.es-verkkosivusto kertoo, että tyttö oli ollut pienestä pitäen omien sanojensa mukaan kuoleman vaarassa. Äiti oli muun muassa uhannut tappaa tämän useita kertoja jo pienenä. Espanjalaissyntyinen, mutta Sveitsin kansalaisuuden omaava äiti oli myös pahoinpidellyt tytärtään.

Äiti ja kaksi lasta olivat muuttaneet Espanjaan 2009. Heillä oli Alicanten alueella useita osoitteita seitsemän vuoden aikana.

Kun viranomaiset löysivät lastenjärjestön vihjeestä perheen asuinpaikan, äiti kielsi pitäneensä lapsiaan eristyksissä. Aluksi hän kielsi jopa lasten olevan talossa. Tytär kuitenkin kuuli poliisin puhuvan äidilleen ja kiinnitti poliisin huomion.

Tytär lähetettiin Sveitsiin biologisen isänsä luo. Poika palasi tuomiota odottavan äidin ja tämän paikallisen miesystävän talouteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme