Mainos
Mainos

AIDS-kamppailu takkuilee Yhdysvalloissa

Maanlaajuinen kamppailu AIDSia vastaan ei etene Yhdysvalloissa, koska Valkoinen talo ei ole ollut päättäväisesti sen johdossa, totesi Valkoisen talon asiantuntijaelin sunnuntaina julkistamassaan raportissa.

Asiantuntijoiden mukaan presidentti Bill Clintonin hallinnolta puuttuu selkeä suunnitelma, miten estää Hi-viruksen leviäminen. Asiantuntijat valittavat myös, että valtion rahoitus Hi-viruksen ehkäisytyöhön on riittämätön. Kuitenkin amerikkalaiset maksavat huomattavat summat terveydenhuollon kustannuksia.

Liian monella amerikkalaisella ei ole asiantuntijoiden mielestä mahdollisuutta saada tehokkaita lääkkeitä. Clintonin hallinto saa moitteet myös siitä, ettei se ole hyväksynyt ruiskujen ja neulojen vaihto-ohjelmaa suonensisäisiä huumeita käyttäville, vaikka se estäisi tehokkaasti uusia Hiv-tartuntoja.

Kun Clinton valittiin presidentiksi 1993, hän nosti Kansallisen terveysinstituutin AIDS-tutkimuksen varoja 50 prosenttia. Clintonin kaudella varoja on lisäksi käytetty aiempaa tehokkaammin, asiantuntijat kiittävät.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme