Mainos
Mainos

Suomalainen asiantuntija tunsi turmassa kuolleita aids-tutkijoita

Suomalaisen hiv-järjestö Positiiviset ry:n toiminnanjohtaja Sini Pasanen on järkyttynyt Itä-Ukrainassa tapahtuneesta matkustajakoneturmasta.

– Tämä on aivan järkyttävä ja todella ikävä uutinen, hän sanoo.  

Pasanen osallistuu Australian kansainväliseen aids-konferenssiin. Turmassa kuoli Australian-lehden mukaan yli sata konferenssiin matkalla ollutta.

Pasasen tämänhetkisten tietojen mukaan turmakoneessa olisi kuollut viisi hänen tuttuaan. Hän kertoo, että ainakin yhden hollantilaisen kollegan kuolema olisi varmistunut.  

– Hän oli arvostettu kollega ja erittäin hyvä ystävä.  

Pasasen mukaan konferenssiin on hänen lisäkseen osallistumassa yksi toinen suomalainen, joka on jo saapunut Australiaan.  

Pasanen saapui Australiaan alkuviikosta. Hän lensi Finnairin koneella Singaporeen ja sieltä australialaisen Qantasin koneella Sydneyyn. Konferenssipaikalle Melbourneen hän on matkaamassa huomenna.  

– On odotettavissa surullisia tunnelmia.  

Konferenssiin ei ole STT:n tietojen mukaan osallistumassa suomalaisia Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, Hiv-tukikeskuksesta eikä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.  

Kansainvälisen aids-järjestön IAS:n tietojen mukaan matkustajien joukossa oli myös maailman johtavana aids-tutkijana pidetty Joep Lange.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme