Mainos
Mainos

Aids-kuolemat vähentyneet Yhdysvalloissa

Aids-kuolemat ovat vähentyneet Yhdysvalloissa tuntuvasti tehokkaiden lääkkeiden ansiosta. Aidsiin eli immuunikatoon kuolleiden määrä on viimeksi ollut yhtä alhaalla vuonna 1987.

Yhdysvaltain terveysministeriön mukaan kuolintapausten vähenemiseen ovat vaikuttaneet ensisijaisesti yhdistelmälääkkeet, jotka kykenevät taltuttamaan HI-viruksen etenemisen kehossa. Vuonna 1997 keskimäärin 5,9 henkilöä 100 000:sta menehtyi aidsiin, ilmenee terveysviranomaisten alustavista tilastoista. Aids-kuolleisuus on vähentynyt yli puoleen vuodesta 1992, jolloin 100 000 kuolintapauksesta aidsin uhreja laskettiin olevan 12,6. Aids ei Yhdysvalloissa enää ole kymmenen johtavan kuolinsyyn joukossa.

Aidsia vastaan taistelevat järjestöt ottivat hyvillään vastaan myönteiset uutiset, mutta muistuttivat että ongelma on yhä olemassa. HIV-tartunnan saaneiden ihmisten elinikää kyetään pidentämään lääkkeiden avulla, mutta tartuntojen määrää ei ole saatu merkittävästi pienentymään.

-Koska HIV-tartuntojen määrä on pysynyt koko maassa yhteensä 40 000:n tuntumassa vuosittain, Yhdysvaltain tulisi kaksinkertaistaa ponnistukset taudinehkäisyssä, huomautti San Franciscon Aids-säätiön johtaja Rene Durazzo.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme