Mainos
Mainos

"Aids on vaiettu tauti Saksassa"

kuva: Lehtikuva

Uusi aids-kampanja shokeeraa Saksassa. Kiistellyissä mainoksissa nähdään hirmuhallitsijoita petipuuhissa. Vällyjen välissä peuhaavat Adolf Hitlerin, Josef Stalinin ja Saddam Husseinin kaksoisolennot.

Aids on sarjamurhaaja -kampanjalla pyritäänkin nostamaan kissa pöydälle. Mainoskampanjan edustajan mukaan aids on vaiettu tauti Saksassa:

- Aidsista puhutaan mediassa vain Maailman Aids -päivänä [joulukuussa]. Saksalaiset suhtautuvat tautiin huolettomasti, vaikka tartuntojen määrä jatkaa kasvuaan.

- Emme halua provosoida ihmisiä, joilla on aids tai HIV. Haluamme muistuttaa taudista, joka tappaa tuhansia ihmisiä päivittäin, sanotaan mainostoimistosta.

Mainoskampanjan edustajan mukaan kampanja on saanut paljon näkyvyyttä Saksassa. Yleisön palaute on ollut vaihtelevaa:

- Olemme saaneet sekä positiivista että negatiivista palautetta. Kampanjan parissa työskentelee myös HI-viruksen kantajia, eivätkä he ole pahastuneet voimakkaasta sävystä, edustaja kertoo.

Suurta kohua herättänyt Hitler-mainos, jossa Hitler nähdään intiimeissä tunnelmissa, on poistettu videopalvelu YouTubesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme