Mainos
Mainos

AIDS-sairaita yritetään parantaa pyhällä vedellä Etiopiassa

Etiopiassa on Afrikan kolmanneksi eniten AIDS- ja HIV-potilaita. Arviolta 2:sta 3:een miljoonalla on HIV-tartunta. Tuhannet etiopialaiset yrittävät parantua AIDSista pyhällä vedellä.

Etiopiassa tuhannet AIDS- ja HIV-potilaat kieltäytyvät lääkityksestä ja turvautuvat kirkon suosittelemaan puhdistautumiseen pyhällä vedellä. Etiopian ortodoksikirkko sanoo, että pyhä vesi on parantanut satoja sairaita.

- Viruksella ei ole valtaa heidän ruumiiseensa tai sieluunsa. Näin on, koska Kristus kontrolloi virusta, kirkon edustaja Kessis Kefualew Merahi Etiopian ortodoksikirkosta kertoo.

Joka päivä tuhannet etiopialaiset tulevat peseytymisrituaaliin, joka ulkopuolisen silmissä näyttää brutaalilta.

- Minä parannuin. Olen elävä todiste ja kannustan muitakin uskomaan, eräs paikalla ollut mies kertoo.

Neitsyt Marian kirkko on rakennettu vuoristolähteen päälle. Kirkon papit uskovat, että lähteen vesi on pyhää. Ne, jotka haluavat pyhän kasteen joutuvat riisuutumaan.

Myös Gambiassa uskomus on vahva. Jopa presidentti sanoo pystyvänsä parantamaan AIDSin, jos ihmiset uskovat hänen metodeihinsa.

- Tämä on todella järkyttävää. Jos potilas lopettaa lääkkeiden ottamisen yhtäkkiä, virusmäärä kasvaa nopeasti. Tauti edistyy nopeammin ja potilas myös kuolee nopeammin, lääkäri Amone Wodoson kertoo.

Etiopiassa on Afrikan kolmanneksi eniten AIDS- ja HIV-potilaita. Arviolta 2:sta 3:een miljoonalla on HIV-tartunta ja jo yli 160 000 ihmistä on kuollut AIDSiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme