Mainos
Mainos

Video: 13 kuollut bussiturmassa Espanjassa – kuljetti ulkomaalaisia opiskelijoita, yksi suomalainen loukkaantunut

Viranomaiset ovat korjanneet Espanjassa aamulla sattuneen bussiturman virallista kuolonuhrien määrää. Virallinen luku on 13, kun aiemmin uhriluvuksi ilmoitettiin 14. Sairaalahoidossa on 30 ihmistä. Heistä suurimmalla osalla vammat ovat kuitenkin lieviä. Myös bussin kuljettaja selvisi hengissä. 

Ulkomaalaisia Erasmus-opiskelijoita kuljettaneen bussin onnettomuus tapahtui aamukuudelta moottoritiellä Kataloniassa lähellä Tarragonaa, kertoo la Vanguardia-lehti.

Tapahtumien kulku ei ole vielä selvää, mutta alustavien tietojen mukaan linja-auto ajautui ensin oikealle puolelle törmäten moottoritien laitaa reunustavaan metallikaiteeseen.

Bussi kimpoutui törmäyksen voimasta kohti moottoritien keskiosaa ja suistui vastaantulevien kaistalle. Siellä siihen törmäsi henkilöauto, jossa matkustaneet kaksi ihmistä loukkaantuivat sairaalakuntoon.

Muutoin luotisuora tie on onnettomuuspaikalla lievästi kaarteinen, la Vanguardia kertoo. Onnottumuuden syy on epäselvä.

Espanjan kuningashuone ja maan virkaatekevä pääministeri Mariano Rajoy ovat lähettäneet surunvalittelunsa onnettomuuden uhrien perheille. 

Jos tviitit eivät näy, voit katsoa ne täältä ja täältä.

Yksi loukkaantuneista suomalainen

Viranomaisten mukaan linja-autossa matkusti kuljettajan lisäksi 56 opiskelijaa eri yliopistoista Barcelonasta. Suurin osa heistä oli ulkomaalaisia Erasmus-opiskelijoita. Joukossa on Iltalehden mukaan myös yksi suomalaisopiskelija. 

Iltalehden mukaan loukkaantuneen suomalaisopiskelijan äiti on saanut tyttäreltään aamulla onnettomuudesta kertovia viestejä, joiden mukaan tytär on kuljetettu sairaalaan tarkastettavaksi, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.

Tuoreimpien tietojen mukaan kaikki kuolleet olivat naispuolisia opiskelijoita.

La Vanguardia-lehden mukaan turmabussi oli matkalla Valenciassa pidettäviltä Las Fallas-juhlilta Barcelonaan. Samaan seurueeseen kuului viimi linja-autoa, josta turmabussi ajoi viimeisenä.

Uutistoimisto Efen mukaan kahdeksan loukkaantunutta on kuljetettu sairaalaan Tarragonaan. He ovat iältään 22-29-vuotiaita ja kotoisin Sveitsistä, Norjasta, Englannista, Turkista, Ukrainasta ja Barcelonasta. Loukkaantuneista neljän tila on vakava. 

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet kuolleiden tai loukkaantuneiden kansalaisuuksia.

Inhimillinen virhe

Silminnäkijöiden mukaan turmabussi törmäsi moottoritien keskikaiteeseen, törmäsi toiseen autoon ja kääntyi ympäri. Viranomaiset kertovat, että turman syyksi epäillään inhimillistä virhettä.

Lehtitietojen mukaan tie kaartuu onnettomuuspaikalla loivasti, mutta vielä ei ole selvää, miksi bussi ajautui kaistalta. Vastauksia odotetaan turmabussin kuljettajalta, jota on jo alustavasti kuulusteltu. Kuljettaja vietiin turman jälkeen sairaalahoitoon, mutta hänen vammansa eivät ole vakavia.   

Kuljettajan verestä ei ole testeissä löydetty alkoholia tai huumeita. 

Turma on yksi pahimmista bussionnettomuuksista Espanjassa sitten vuoden 2000. Pelastustöihin on osallistunut ainakin 17 palokunnan yksikköä ja 12 ambulanssia. 

Espanjassa tapahtui tuhoisa bussiturma myös vuonna 2008. Tuolloin yhdeksän suomalaista kuoli ja useita loukkaantui.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme