Mainos
Mainos

Ainakin 12 kuoli ammuskelussa Englannissa

Pohjois-Englannissa tapahtuneen joukkoammuskelun uhrimäärä kasvaa. Poliisin mukaan ainakin 12 ihmistä kuoli Cumbrian järvialueella, kun asemies ammuskeli silmittömästi useissa kaupungeissa.

Poliisi löysi myöhemmin päivällä joukkoammuskelusta epäillyn miehen ruumiin syrjäiseltä metsäalueelta Bootista. Epäilty on 52-vuotias taksikuski Derrick Bird.

Tarkka uhrimäärä ei ole edelleenkään tiedossa. Loukkaantuneita on poliisin mukaan ainakin 25.

Ampuminen tapahtui puolenpäivän jälkeen Suomen aikaa useassa kaupungissa Cumbrian maakunnan rannikolla, muun muassa Whitehavenissa, Seascalessa ja Conistonissa. Teon motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Poliisi käynnisti laajan jahdin etsiessään ammuskelijaa. Paikallisia asukkaita ja turisteja kehotettiin tuolloin pysyttelemään sisätiloissa.

Joukkoammuskelut ovat harvinaisia Britanniassa, missä on tiukka asevalvonta. Vuonna 1997 Britanniassa säädettiin aselaki, jonka mukaan yksityishenkilö ei saa omistaa käsiasetta. Myös muiden aseiden omistaminen vaatii luvan viranomaisilta.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme