Mainos
Mainos

Ainakin 12 kuoli paraatiin tehdyssä iskussa Iranissa

Ainakin 12 ihmistä on kuollut sotilasparaatia vastaan tehdyssä pommi-iskussa Iranissa. Kuolleista suurin osa oli siviileitä, jotka olivat räjähdyksen aikaan seuraamassa paraatia.

Lisäksi kymmeniä ihmisiä haavoittui Mahabadin kurdikaupungissa Luoteis-Iranissa tapahtuneessa räjähdyksessä. Uhrien joukossa oli paljon sotilaiden puolisoita ja lapsia.

Hallitus julisti kaupunkiin kolmen päivän suruajan. Viranomaiset syyttivät iskusta ulkovaltojen tukemia "vastavallankumouksellisia" ääriaineksia.

Armeija ja kurdikapinalliset ovat ottaneet viime vuosina verisesti yhteen Länsi-Iranissa. Enemmistö Mahabadin 200000 asukkaasta on kurdeja.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton tuomitsi iskun ja sanoi sen olevan jälleen uusi osoitus siitä, että maailmalla tarvitaan yhteisiä ponnisteluja terrorismintorjunnassa.

Iranissa oli keskiviikkona sotilasparaateja useilla paikkakunnilla. Iranin ja Irakin kahdeksanvuotisen sodan alkamisesta tuli kuluneeksi 30 vuotta.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme