Mainos
Mainos

Ainakin 13 kuollut Kalifornian bussionnettomuudessa – ihmiset nukkuivat turman sattuessa

Yhdysvalloissa ainakin 13 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut turistibussin törmättyä rekkaan valtatiellä Kalifornian osavaltiossa. Linja-auto törmäsi kovalla vauhdilla rekan perävaunuun. 

Loukkaantuneet toimitettiin sairaalahoitoon. Sairaalassa on hoidettu ainakin 14:ää ihmistä. Viisi on tehohoidossa. 

Onnettomuus sattui noin viideltä paikallista aikaa Palm Springsissä noin 180 kilometriä Los Angelesin itäpuolella. Onnettomuuden raivaustyöt tukkivat valtatien muulta liikenteeltä.

– Ihmiset olivat nukkumassa onnettomuuden sattuessa, kertoo Kalifornian alueen maantiepoliisin johtaja Jim Abele.

Desert Sun -sanomalehden mukaan US Holiday Bus -nimisen yhtiön bussi kuljetti turisteja takaisin Los Angelesiin kasinolta osavaltion eteläosasta. Vielä ei ole tiedossa, miksi bussi kulki huomattavasti nopeammin kuin rekka, johon se törmäsi. Parhaillaan selvitellään, oliko alkoholilla, huumeilla tai kuskin väsymyksellä osuutta turmaan. Myös kuljettaja kuoli onnettomuudessa.

– Ajokeli oli onnettomuushetkellä hyvä, eikä esimerkiksi sumua ollut lainkaan. Linja-auto oli huollettu asianmukaisesti, joten mekaanista ongelmaa siinä ei tiettävästi ollut, Abele sanoo.

Onnettomuus oli yksi vakavimmista liikenneonnettomuuksista Kaliforniassa vuosikausiin. Jim Abele kertoi, ettei ole koskaan 35-vuotisen uransa aikana kohdannut niin paljon kuolemantapauksia yhdessä onnettomuudessa.

– Tämä on vaikeaa, tämä on todella vaikeaa meille kaikille. Otamme osaa perheiden suruun, Abele sanoi Desert Sun-lehdelle ääni väristen.

Suomen ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että onnettomuudessa olisi ollut suomalaisuhreja. Ministeriössä seurataan kuitenkin vielä tilannetta. 

Kaliforniassa tapahtui aamuyöllä paikallista aikaa vakava bussiturma.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme