Mainos
Mainos

Ainakin 29 kateissa eilisen laivaonnettomuuden jäljiltä

Ainakin 29 ihmistä oli tänään kateissa kahden rahtialuksen törmättyä eilisiltana toisiinsa Indonesian ja Malesian välissä sijaitsevassa Malakansalmessa. Malesian meripelastuskeskuksen edustaja arveli törmäyksen syyksi savusumua.

Intiassa rekisteröidyn ICL Vickraman -nimisen rahtialuksen 33-henkisestä miehistöstä saatiin viisi pelastettua. Toinen alus, St. Vincentissä Karibianmerellä rekisteröity säiliöalus MV Mount 1, vaurioitui vain lievästi. Malakansalmi on maailman vilkkaimmin liikennöityjä meriväyliä.

Indonesian pensas- ja metsäpalojen nostattamaa savusumua on arveltu myös eilen sattuneen tuhoisan lento-onnettomuuden syyksi. 234 ihmistä kuoli indonesialaisen matkustajakoneen syöksyessä maahan Sumatran pohjoisosassa.

Malesian viranomaiset ilmoittivat tänään, että lennot viiteen malesialaiseen kaupunkiin on peruutettu toistaiseksi savusumun vuoksi. Kaupungit ovat matkailijoiden suosima Penang, Alor Star, Langkawi, Kuala Terengganu ja Ipoh.

Savu tiheni edelleen paikoin niin Indonesiassa kuin Malesiassa. Viranomaisten mukaan savuun on kuollut tähän mennessä neljä ihmistä ja 50 000 on saanut savusta terveysongelmia.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme