Mainos
Mainos

Ainakin 30 maata ratifioimassa Pariisin ilmastosopimuksen

Ainakin 30 maan odotetaan ratifioivan Pariisin ilmastosopimuksen tänään. Ilmoituksia saataneen YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.  

Sopimukseen ovat nyt virallisesti liittymässä esimerkiksi Latinalaisen Amerikan isot valtiot Brasilia, Argentiina ja Meksiko. Mukana ovat niin ikään väkirikkaat Bangladesh ja Thaimaa.  

Esimerkiksi Yhdysvallat ja Kiina ratifioivat Pariisin ilmastosopimuksen jo syyskuun alussa.  

Sopimus tulee lainvoimaiseksi kuukauden päästä siitä, kun vähintään 55 valtiota on ratifioinut sen niin, että näiden maiden osuus globaalien kasvihuonekaasujen päästöistä on yli 55 prosenttia. 

Ilmastosopimus edellyttää, että globaali lämpeneminen rajoitetaan alle kahteen celsiusasteeseen tai jos mahdollista, mieluummin 1,5 celsiusasteeseen verrattuna esiteollisen ajan keskimääräiseen lämpötilaan. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot