Mainos
Mainos

Ainakin yli 60 kuoli maanvyöryssä Kolumbiassa – koko kaupunki romahti

Kolumbiassa eilen tapahtuneen maanvyöryn uhrien määrä kasvaa edelleen.

Kuolleita on jo ainakin 61 ja lähes on 40 loukkaantunut, kertovat viranomaiset. Pelastustyöntekijät jatkavat kateissa olevien ihmisten etsintöjä. Heidän tarkka määränsä ei ole tiedossa.

Tuhoisa maanvyöry tapahtui Luoteis-Kolumbiassa Salgarin kaupungissa Antioquian alueella. Rankat sateet saivat rotkon tulvimaan, ja muta ja vesi nousivat asuinrakennuksiin. Koko kaupungin kuvaillaan romahtaneen. Salgarin pormestarin Olga Osorion mukaan mutavyöry repi kaiken irti mennessään. Lisää sateita on luvassa lähipäivinä.

Kolumbian presidentin Juan Manuel Santosin mukaan uhrien perheille annetaan 7 000 dollarin raha-avustus. Tällaisia perheitä on ainakin 30. Useita lapsia on menettänyt vanhempansa. Santos lupasi myös parannuksia alueen infrastruktuuriin, jotta vastaavilta tuhoilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

– Mikään ei tuo kuolleita takaisin, mutta meidän täytyy selvitä tästä katastrofista ja katsoa tulevaisuuteen urhoollisina, Santos sanoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme