Mainos
Mainos

Tunisian museoiskussa kuoli ainakin 21 ihmistä

Tunisian pääkaupungissa Tunisissa tehdyssä museoiskussa on kuollut ainakin 21 ihmistä.

Lisäksi ainakin 38 ihmisen kerrotaan haavoittuneen.
Tunisian pääministerin Habib Essidin mukaan kuolleiden joukossa on 17 ulkomaalaista turistia. He olivat Essidin mukaan puolalaisia, italialaisia, saksalaisia ja espanjalaisia

Lisäksi yhden tunisialaisen, yhden poliisin sekä kahden museoon hyökänneen asemiehen kerrotaan kuolleen iskussa.

Haavoittuneiden joukossa on ranskalaisia, puolalaisia, eteläafrikkalaisia, italialaisia ja japanilaisia.

Kyseessä on Tunisian pahin ulkomaalaisiin kohdistunut isku sitten vuonna 2002 tapahtuneen synagogaiskun Djerban saarella.

Kaksi asemiestä hyökkäsi tänään suosittuun turistikohteeseen Bardon museoon. Hyökkääjillä oli tiettävästi aseina Kalashnikov-kiväärit.

He ehtivät ottaa panttivankeja ennen kuin Tunisian turvallisuusjoukot valtasivat rakennuksen takaisin.

Pääministeri Essidin mukaan maastopukuihin sonnustautuneet hyökkääjät avasivat tulen kohti turisteja, jotka olivat nousemassa bussista.

Hyökkäyksen aikaan museossa oli noin sata turistia, Tunisian sisäministeriöstä kerrotaan.

Hyökkääjät ajoivat pelästyneet ihmiset kadulta sisään museoon. Hyökkäyksen aikaan museossa oli noin sata turistia, Tunisian sisäministeriöstä kerrotaan.

Bardon museo sijaitsee aivan Tunisian parlamenttirakennuksen lähistöllä. Paikalta tuli aluksi tietoja, joiden mukaan hyökkääjät olisivat iskeneet parlamenttiin.

Tunisiassa yli sata suomalaisturistia 

Suomessa Tunisiaa koskevia matkustussuosituksia ei ole vielä muutettu museoiskun takia, ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan.

Ministeriö on jo aikaisemmassa tiedotteessaan kertonut, että terrori-iskujen mahdollisuus on olemassa. Tilannetta kuitenkin selvitetään, ja tiukennukset suosituksiin ovat mahdollisia nopeastikin.

Ministeriön mukaan Tunisiassa on tällä hetkellä hieman yli sata suomalaista Detur-matkatoimiston järjestämällä matkalla.

He eivät kuitenkaan tiettävästi ole tänään olleet pääkaupungissa Tunisissa.

Tunisissa on etukäteen tehtyjen ilmoitusten perusteella 50 suomalaista matkailijaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme