Mainos
Mainos

Ainakin kolme kuollut maanjäristyksessä Indonesiassa

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja satoja rakennuksia vaurioitunut Jaavan saarella Indonesiassa, kun 6,5 magnitudin maanjäristys ravisteli saarta hieman ennen puoltayötä viime yönä.

Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan järistyksen keskus sijaitsi saaren länsipuolella, noin 90 kilometrin päässä Tasikmalayan kaupungista.

Indonesian viranomaiset antoivat pian myös tsunamivaroituksen, mutta tsunamia ei tullut. Tsunami olisi tapahtuessaan uhannut tuhansien asuttamia rannikkoalueita.

Tänään lehdistötilaisuudessa viranomaiset kertoivat, että ainakin kolme ihmistä on kuollut, seitsemän loukkaantunut ja satoja rakennuksia vaurioitunut. Vaurioituneiden rakennusten joukossa on kouluja, sairaaloita ja hallinnon rakennuksia.

Jaava on Indonesian viidenneksi suurin saari. Jaavalla asuu noin puolet Indonesian 250 miljoonasta asukkaasta ja se onkin maan tiheimmin asuttu alue.

Järistys ravisteli taloja myös maan pääkaupungissa Jakartassa, mutta siellä tapahtuneista vaurioista ei ole kerrottu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme