Mainos
Mainos

Ainakin kymmenen kuoli Moskovan pommi-iskussa

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut sama ääriryhmä, joka sanoo tehneensä viimeviikkoiset iskut matkustajakoneisiin.

Moskovan eilinen pommi-isku on vaatinut ainakin kymmenen uhria. Loukkaantuneita on yli viisikymmentä. Heistä kuudentoista tila on erittäin vakava.

Pommi räjähti metroaseman luona lähellä kaupungin keskustaa. Iskun tekijäksi ilmoittautui ääri-islamilainen ryhmä Islamboulin prikaatit, joka otti aiemmin vastuun myös äskettäisistä pommi-iskuista lentokoneisiin. Matkustajakoneiden räjähdyksissä viime viikolla kuoli 90 ihmistä.

Ryhmän ilmoituksen mukaan molemmat iskut tehtiin tuen osoitukseksi Tshetshenian muslimeille.

Viranomaistietojen mukaan eilisen pommin räjähdyspaikalle kuljetti nainen, joka sai surmansa räjähdyksessä. Iskua tutkivat viranomaiset toivovat, että läheisen tavaratalon turvakamera on saattanut tallentaa räjähdyksen. Tästä voi olla apua räjäyttäjän tunnistamisessa. Moskovan syyttäjä Anatoli Zujev on vakuuttanut, että sekä itsemurhapommittajan että muiden uhrien henkilöllisyys tullaan selvittämään.

(MTV3-STT-AFP-Tass-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme