Mainos
Mainos

Ainutlaatuinen luontovideo: Yhdysvaltain ainoa villi jaguaari kaikessa komeudessaan

Arizonan vuoristoalueella kuljeskelee harvinainen eläin: Yhdysvaltain ainoa tunnettu, villinä elävä jaguaari. Nyt sen liikkeistä on ensi kertaa julkistettu videokuvaa.

Tutkijat ovat antaneet ylevälle jaguaarille meksikolaisittain nimen El Jefe (Päällikkö). Siitä on saatu viimeisten kolmen vuoden aikana yli sata valokuvaa, mutta video on tutkijoille huipputapaus.

– Näiden lähes saavuttamattomien kissojen tutkiminen on vaikeata missä tahansa, mutta ainoan tunnetun yksilön seuraaminen Yhdysvalloissa on erityisen haasteellista, sanoo kissaeläinten tutkimiseen erikoistuneen Conservation CATalyst -järjestön biologi Chris Bugbee.

El Jefe on hyväkuntoinen, aikuinen uros. Se elää yksinään – jaguaarit sietävät toisiaan vain parittelutarkoituksessa. Hämmästyttävää tutkijoiden mielestä on se, että El Jefen reviiri ulottuu vain noin 40 kilometrin päähän osavaltion pääkaupungin Tucsonin keskustasta.

Jaguaari on kolmanneksi suurin kissaeläin leijonan ja tiikerin jälkeen. Ne ovat hävinneet asuinsijoiltaan Yhdysvaltojen lounaisosista kuluneiden 150 vuoden aikana. Toinen tunnettu yksilö – Macho B – kuoli vuonna 2009. Viimeinen Yhdysvalloissa tunnettu naaras kuoli metsästäjän luotiin vuonna 1963.

El Jefen uskotaan saapuneen etelärajan takaa Meksikosta. Tutkijat toivovat, että sieltä niitä tulisi sieltä Arizonaan lisää. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme