Mainos
Mainos

Ainutlaatuinen teko muovijätteen vähentämiseksi – yli 40 yritystä allekirjoitti sopimuksen

Britanniassa yli 40 yritystä on sitoutunut vähentämään muovijätettä seuraavan seitsemän vuoden aikana, kertoo BBC. UK Plastics Pact -nimisen sopimuksen allekirjoittaneet yritykset ovat vastuussa yli 80 prosentista alueen supermarketeissa myytävistä muovipakkauksista. Yritysten joukossa on muun muassa Coca-Cola.

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisvideon maailman merien muovitilanteesta. 

Yritysten lupauksiin kuuluu yksittäispakkausten vähentäminen paremman suunnittelun myötä sekä kaikkien muovipakkausten muuttaminen kierrätettäviksi tai kompostoitaviksi vuoteen 2025 mennessä. 

Sopimuksen takana on kestävän kehityksen kampanja WRAP. Kampanjan johtaja Marcus Gover sanoo, että sopimus on ainutlaatuinen mahdollisuus miettiä muovin käyttötapoja uusiksi ja vähentää sen ympäristöhaittoja.

– Koko muovisysteemin muuttaminen vaatii sitä, että ketjun kaikki jäsenet ovat sitoutuneita. Siksi UK Plastics Pact on niin ainutlaatuinen. Se yhdistää kaikki toimijat, yritykset ja organisaatiot tekemään töitä muovijätteen vähentämiseksi. Nyt on paras aika toimia, ja yhdessä me pystymme siihen, Gover toteaa BBC:lle.

Coca-Colan lisäksi mukana sopimuksessa ovat esimerkiksi Asda, Marks & Spencer ja Procter & Gamble.

Sopimusta tukee myös kilpapurjehtija Ellen MacArthurin säätiö. MacArthur on kampanjoinut jo pitkään muovipakkausten uudelleenkäytön puolesta sekä pakkausten mereen päätymistä vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme