Mainos
Mainos

AIP: Taleban antautunut Kunduzissa

Taleban-liike on vetäytymässä pohjoisafganistanilaisesta Kunduzin kaupungista. Uutistoimisto AIP:n mukaan Afganistanin oppositiojoukot hallitsevat nyt valtaosaa kaupungista.

Taleban-liike ja oppositiojoukot taistelevat kiivaimmin Kandaharin ja Kunduzin a


Taleban on luovuttanut Kunduzin kaupungin hallinnan uzbekkikenraali Abdul Rashid Dostumin joukoille, kertoo Pakistanissa toimiva afgaanitoimisto AIP. AIP:n mukaan pohjoisen liiton joukoilla on hallinnassaan jo 70 prosenttia kaupungista.

-Kenraali Dostumin joukot ovat tulleet kaupunkiin ja Taleban on luopunut kaupungin hallinnasta, ilmoitti AIP viitaten kaupungista saamiinsa tietoihin.

Taleban on luovuttanut useita sotilaallisia kohteitaan Dostumin joukoille. AIP:n mukaan Kunduzissa on tällä haavaa 2500 pohjoisen liiton sotilasta pataanikomentaja Shams-ul-haq Nasirin johdolla. Kenraali Dostumin odotetaan saapuvan Kunduziin vielä tänään.

Pohjoisen liiton sotilaat ovat piirittäneet Kunduzia toista viikkoa. Kaupungin valtauksesta on saatu viime päivinä ristiriitaista tietoa osittain myös siksi, että pohjoiseen liittoon kuuluvat, keskenään riitaisat uzbekki- ja tadzikkijoukot ovat kilpailleet pääsystä kaupunkiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme