Mainos
Mainos

Air Francen pommiuhatut koneet tutkitaan läpikotaisin

Kahteen matkustajakoneeseen kohdistetut pommiuhkaukset ovat johtaneet mittaviin turvallisuustarkastuksiin lentokentillä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan läpikotaisin kahta matkustajakonetta, niistä poistuneita satoja matkustajia sekä heidän matkatavaroitaan.  
Kaksi lentoyhtiö Air Francen matkustajakonetta ohjattiin laskeutumaan lentokentille Kanadaan ja Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun niihin kohdistettiin puhelimitse pommiuhkaukset koneiden nousun jälkeen.

Toinen matkansa keskeyttäneistä koneista oli matkalla Los Angelesista Pariisiin, mutta laskeutui Salt Lake Cityyn. Airbus A-380 -tyyppisessä koneessa oli 497 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Toinen oli matkalla Washingtonista Pariisiin, mutta ohjattiin Halifaxiin, Kanadaan. Tässä koneessa oli 262 matkustajaa ja koneen henkilökuntaa.

Molemmat koneet laskeutuivat ongelmitta ja niiden matkustajat ja miehistö poistuivat koneista. Air Francen tiedotteen mukaan laskeutumisten syy olivat nimettömät uhkasoitot.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii uhkauksien alkuperää yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme