Mainos
Mainos

Air Francen turmasta annetaan raportti

Ranskan viranomaisten on määrä julkaista tänään ensimmäinen selvityksensä Atlanttiin pudonneen Air France -yhtiön koneen turmasta.

Times-lehti kirjoittaa verkkosivuillaan, että onnettomuustutkijoiden arvellaan nostavan turman pääsyyksi virheelliset nopeustiedot ja viat elektronisissa laitteissa.

Parinkymmenen uhrin omaisia edustavan asianajotoimisto Stewarts Lawn edustaja James Healy-Pratt vaatii lehdessä, että Euroopan lentoturvallisuusviraston on tutkittava onnettomuus tarkasti.

Healy-Pratt toteaa, että jos Airbusin koneista paljastuu ongelmia, yhtiön A330- ja A340-sarjan koneet pitäisi laittaa lentokieltoon.

Timesin mukaan A330- ja A340-sarjan koneissa on ollut 36 samantapaista ongelmatilannetta, jollainen johti kuukauden takaiseen onnettomuuteen.

Suomessa Finnair ei ole kuullut suunnitelmista asettaa koneita lentokieltoon. Lisäksi Finnairin käyttämissä Airbusin koneissa on eri valmistajan nopeussensorit kuin onnettomuuskoneessa.

Rio de Janeirosta Pariisiin matkalla ollut Airbus-kone putosi Atlanttiin kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Onnettomuudessa kuoli 228 ihmistä. Merestä löydetyistä 50 ruumiista on toistaiseksi tunnistettu vasta 11.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme