Mainos
Mainos

KUVA: AirAsian osia ehkä löytynyt

Lentoyhtiö AirAsian kadonneen matkustajakoneen etsinnöissä on löytynyt lentokoneen osilta näyttäviä esineitä, kertovat Indonesian viranomaiset. Osat muistuttavat lentokoneen ovea ja hätäuloskäynnin liukua.

– Olemme havainneet vedessä kymmenen suurempaa kohdetta ja useita pieniä, valkeita kohteita, kertoo Indonesian ilmavoimien edustaja uutistoimisto AFP:n mukaan.

Indonesialainen siviili-ilmailun asiantuntija sanoi puolestaan AFP:lle, että "voidaan olla jo varmoja, että osat ovat kadonneesta Air Asian koneesta". Virallista vahvistusta asialle ei ole vielä annettu.

Kadonneen matkustajakoneen etsintöjä on jälleen laajennettu ja joukkoon on liittynyt myös Yhdysvaltain sotakone.  

Indonesian viranomaisten mukaan ryhmä etsijöitä on myös lähetetty tutkimaan vihjeitä savusta, jota on nähty koneen katoamisalueella.

BBC:n mukaan kolmatta päivää jatkuvat etsinnät on laajennettu kattamaan kolmetoista aluetta maalla ja merellä.

Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla ollut kone hävisi sunnuntaiaamuna sen jälkeen, kun sen lentäjät olivat pyytäneet lupaa muuttaa kurssia ja nousta ylemmäs huonon sään takia.  

Indonesian viranomaisten mukaan lupaa nousuun ei heti myönnetty, koska yläpuolella lensi muita koneita. Kun lennonjohto hetken kuluttua yritti ottaa yhteyttä koneeseen, vastausta ei enää tullut.  

Koneessa oli 162 ihmistä, valtaosa heistä indonesialaisia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme