Mainos
Mainos

AirAsian lentokoneesta ei merkkejä – valoista aikaa enää muutamia tunteja

Indonesian viranomaiset eivät ole toistaiseksi onnistuneet löytämään jälkeäkään aamulla kadonneesta AirAsia-lentoyhtiön koneesta.

Kone hävisi aamulla sen jälkeen, kun sen lentäjät olivat pyytäneet lupaa muuttaa kurssia huonon sään takia. Kone ei lähettänyt hätäkutsua. 

- Emme ole nähneet mitään merkkejä koneesta. Sää on melko hyvä, mutta meillä on enää muutamia tunteja aikaa ennen kuin polttoaine loppuu. Tosin silloin tulee jo pimeäkin, ja koneiden on palattava Jakartaan, kertoi ilmavoimien edustaja Hadi Cahyanto.  

Konetta etsii kaksi ilmavoimien konetta ja helikopteri. Alueelle on myös matkalla laivaston aluksia, mutta ne eivät ole vielä päässeet perille.  
Singapore on niin ikään lähettänyt alueelle etsintäkoneen, ja Malesia kertoi antaneensa "sotilaskalustoa" avuksi etsintöihin.  

Kone oli matkalla Indonesian Surabayasta Singaporeen. Koneessa oli 162 ihmistä, valtaosa heistä indonesialaisia.  
  
Huolestuneet omaiset odottivat tietoa läheisistään Changin lentokentällä Singaporessa. 45-vuotias nainen kertoi, että kuusi hänen perheenjäsentään oli koneessa.  

- He olivat tulossa Singaporeen lomalle. He ovat aina käyttäneet AirAsiaa, eikä koskaan ole ollut ongelmia. Olen hyvin huolissani, ja pelkään, että kone on tuhoutunut, nainen sanoi.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme