Mainos
Mainos

AirAsian matkustajakone katosi Indonesiassa – etsinnät keskeytetty yön ajaksi

Ilmailuviranomaiset ovat menettäneet yhteyden AirAsia-yhtiön lentoon Indonesiassa. 

Liikenneministeriön edustaja Hadi Mustofa sanoo, että lento QZ 8501 kadotti yhteyden Jakartan lennonjohtoon paikallista aikaa aamukuuden jälkeen.  

Indonesiasta Singaporeen matkalla ollutta AirAsian konetta oli pyydetty ennen katoamistaan nostamaan korkeutta, jotta se välttäisi pilvet. Indonesian ilmailuviranomainen kertoi lehdistötilaisuudessa, että kone oli lentänyt 32000 jalan korkeudessa, mutta sitä oli pyydetty nousemaan 38000 jalan korkeuteen.

Indonesialaiset sotilaskoneet etsivät kadonnutta matkustajakonetta parhaillaan merestä. 

Indonesian Surabayasta lähtenyt kone katosi noin puolivälissä matkaansa. Liikenneministeriön edustajan mukaan kone katosi indonesialaisen satamakaupungin Tanjung Pandanin ja Borneon saarella Länsi-Kalimantanissa sijaitsevan Pontianakin kaupungin välillä.  

Airbus 320-200-tyyppisessä koneessa on kyydissä 155 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Heistä 138 on aikuisia, 16 lasta ja yksi vauva. Indonesian median mukaan matkustajista 149 on indonesialaisia, kolme eteläkorealaisia, yksi singaporelainen, yksi britti ja yksi malesialainen. 

Singaporen lentokentän verkkosivuilla lennon statuksena on "myöhässä". Lento oli aamulla puoli kahdeksan aikoihin Suomen aikaa jo yli viisi tuntia myöhässä aikataulun mukaisesta laskeutumisajastaan.

AirAsia vahvistaa Twitterissä, että kone on menettänyt yhteyden lennonjohtoon. Yhtiö kertoo selvittävänsä lennon myöhempiä vaiheita ja ettei sillä ole tällä hetkellä matkustajien ja miehistön tilanteesta lisätietoa. 

AirAsian mukaan etsintä- ja pelastusoperaatiot ovat käynnissä. Yhtiö sanoo tekevänsä yhteistyötä ja avustavansa pelastustyöntekijöitä työssään. Singaporen ilmailuhallinnon viranomaiset kertovat laittaneensa pelastustoimensa valmiuteen, jotta se voi auttaa Indonesiaa kadonneen koneen löytymisessä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme