Mainos
Mainos

AirAsian turmakoneen mustasta laatikosta tehty äänihavainto

Indonesian viranomaiset kertovat tehneensä äänihavaintoja mereen pudonneen AirAsian matkustajakoneen mustasta laatikosta.

Musta laatikko tallentaa ohjaamon ääni- ja lentodatan, joiden avulla koneen putoamisen syy voidaan mahdollisesti selvittää.  

Kansallisen kuljetusturvallisuuden komiteaa etsinnöissä edustavan Santoso Sayogon mukaan näyttää siltä, että musta laatikko ei ole enää koneen peräosassa.  

- Olemme saaneet äänihavainnon alueelta. Pidämme sormemme ristissä, että kyseessä on musta laatikko. Sukeltajien täytyy vahvistaa sijainti, hän sanoi Reutersille.  

AirAsia-lentoyhtiön matkustajakone katosi myrskyssä 28. joulukuuta, ja sittemmin sen osia on löydetty merestä. Matkustajakoneen peräosa paikallistettiin toissa päivänä Jaavanmerestä noin 30 metrin syvyydestä.  

Indonesiasta Singaporeen matkalla olleessa koneessa oli 162 ihmistä. Useimmat olivat indonesialaisia.

Turman jäljiltä on löydetty merestä useita kymmeniä ruumiita.  Koneen etsintöjä ovat haitanneet huono sää ja kovat meriveden virtaukset.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme