Mainos
Mainos

Äiti järkyttyi päiväkodissa – vieras isoäiti vei lapsen

Tartolaisessa päiväkodissa Virossa sattui juhannuksen jälkeen erikoinen tapaus. Isoäiti vei päivän päätteeksi kotiin väärän lapsen.

Postimees -lehti kirjoittaa, että noin 60-vuotias nainen oli mennyt 25.6. iltapäivällä lastentarhan portille ja huutanut ”lähdetään kotiin!”. Naisen mukaan oli lähtenyt pihalta kuusivuotias poika.

Lastentarhan sääntöjen mukaan lapsia ei saa hakea kukaan muu kuin vanhemmat, ellei toisin ole sovittu.

Pojan äidin tullessa hakemaan lastaan erehdys selvisi. Äiti otti yhteyttä Tarton poliisiin, joka järjesti Postimehen mukaan suuretsinnät kaupungin alueella. Äidin mukaan kellekään ei oltu annettu lupaa tulla hakemaan lasta. Ei sukulaisillekaan.

Samalla poika ja tämän päiväkodista mukaansa ottanut nainen matkasivat kaupungissa kävellen ja bussilla.

Vihdoin kaksikko pääsi naisen tyttären kotiin. Tytär selvitti äidilleen, että tämä oli hakenut lastentarhasta väärän lapsen.

Poika tiesi oman kotinsa sijainnin, niinpä äiti ja tytär laittoivat kuusivuotiaan matkaan yksin kohti omaa kotiaan. Poika pääsi lehden mukaan ehjänä perille.  

Tapaus sai onnellisen lopun myös lastentarhan pihalla olleen äidin ja lastentarhan henkilökunnan osalta. Lomalta tapahtumapaikalle kiirehtinyt lastentarhan johtaja huomasi liukumäessä odottavan näköisen pojan. Pojan kanssa puhuttaessa selvisi, että lapset olivat menneet isoäidillä sekaisin. Isoäiti myös tuli takaisin lastentarhaan hakemaan oikeaa lapsenlastaan.

Postimehen tietojen mukaan isoäidin terveys ei ole paras mahdollinen, ja saattoi käydä niin, ettei hän tuntenut oman tyttärensä poikaa. Kun vieraan mukaan lähteneeltä kuusivuotiaalta kysyttiin syytä, miksi hän lähti vieraan mukaan, poika sano hämmentyneensä ja lähteneensä yksikertaisesti kutsujan mukaan.

Vaikka kaikki päättyi onnellisesti, hetkeksi kadonneen pojan äiti on nostanut tapahtuneesta kanteen. Poliisi tutkii asiaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme