Mainos
Mainos

Aivokalvontulehdus leviää Kiinassa

Aivokalvontulehdus on levinnyt huolestuttavaa vauhtia Kiinassa tammikuun aikana. Maan terveysviranomaiset ovat määränneet sairaalat tehostamaan taudinehkäisyä.

Kiinan terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet ryhtyneensä erityistoimiin, kun aivokalvontulehdus oli vaatinut ainakin 16 kuolonuhria tammikuun aikana. Tautitapauksia on lähes 260.

Terveysministeriö määräsi sairaalat tehostamaan taudinehkäisyä ja seuraamaan tartuntatilannetta, viranomaiset kertoivat.

Ministeriön mukaan aivokalvontulehdus on koetellut koko maata lukuun ottamatta kolmea aluetta: Fujiania Kaakkois-Kiinassa, Hainania etelässä ja Tiibetiä.

Sairaus näyttää levinneen erityisesti muun muassa Anhuissa, missä on kuollut kuusi potilasta, joista viisi oli koululaisia. Melkein 80 prosenttia sairastuneista on iältään 12-18-vuotiaita, arvioitiin paikallisessa sanomalehdessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme