Mainos
Mainos

Akashi: Milosevic valmiina neuvotteluihin

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on halukas neuvottelemaan Kosovon kriisin ratkaisemisesta G8-ryhmän ehdotuksen pohjalta, kertoo YK:n entinen korkea virkamies.

YK:n entinen Jugoslavian-lähettiläs Yakushi Akashi sanoi tavattuaan Milosevicin Belgradissa, että Jugoslavian johtaja haluaa mahdollisen tulevan Kosovon rauhanturvajoukon olevan YK:n alainen, pieni eikä raskaasti aseistettu. Akashin mukaan Milosevic oli hyvin tiukka vaatimuksissaan.

Akashi kertoi uutistoimisto Reutersille, että raskaat aseet ovat tarpeettomia ja että tulevan joukon tulee olla Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin Kosovon-valtuuskunnan kokoinen eli noin 1500 henkilöä.

Nato haluaa Kosovoon 28 000 raskaasti aseistettua rauhanturvaajaa, joista osa tulisi Nato-maista. Akashin mukaan Milosevic ei torjunut Naton osallistumista sinänsä, mutta sanoi, ettei halua mitään Jugoslavian pommituksiin osallistunutta maata mukaan rauhanturvaamiseen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme