Mainos
Mainos

Akkuvikaiset Dreamliner 787 -lentokoneet saivat luvan koelentoihin

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA on antanut lentokonevalmistaja Boeingille luvan Dreamliner 787 -mallin koelentoihin. Dreamliner-koneet asetettiin maailmanlaajuiseen lentokieltoon sen jälkeen, kun niiden akuissa ilmeni kahteen otteeseen vikaa viime kuussa.

– Koelennot ovat tärkeässä roolissa, kun koetamme varmistaa matkustajien turvallisuuden ja saattaa nämä koneet takaisin käyttöön, FAA:sta ilmoitetaan.

Koelentojen aikana kerätään tietoja akkujen ja sähköisten järjestelmien toiminnasta. Lennot suoritetaan asumattomien alueiden yläpuolella.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaava NTSB kritisoi FAA:n päätöstä myöntää lupa koelennoille. NTSB:stä huomautettiin, että Boeing arvioi akkuvian ilmenevän harvemmin kuin kerran 10 miljoonan lentotunnin aikana, mutta nyt vikoja on ilmennyt jo kaksi alle 100 000 lentotunnin aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme