Mainos
Mainos

Aktivisteja uhkaa kuolemantuomio Vietnamissa

Vietnamissa on alkanut poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jossa demokratia-aktivisteja saattaa odottaa pahimmillaan jopa kuolemantuomio. Neljää aktivistia syytetään salaliitosta kommunistimaan hallituksen kaatamiseksi.

Syytettyinä ovat 26-vuotias tietokoneasiantuntija Nguyen Tien Trung, 41-vuotias ihmisoikeusjuristi Le Cong Dinh sekä 43-vuotias internetalan yrittäjä Tran Huynh Duy Thuc.

Kolmikko on saanut syytteet "toimista, joiden tarkoituksena on ollut syrjäyttää kansanvalta." Minimirangaistusvaatimus rikoksista on 12 vuotta vankeutta, pahimmillaan kolmikko saattaa saada kuolemantuomion.

Syytteiden mukaan aktivistit ovat levittäneet internetissä hallituksen vastaista materiaalia. Syytetyillä väitetään myös olevan yhteyksiä kiellettyyn Vietnamin Demokratia -puolueeseen.

- Kyse on äärimmäisen vakavista rikoksista, joilla on pyritty horjuttamaan valtion turvallisuutta, syytteissä todetaan.

Oikeudenkäynti on saanut osakseen paljon kansainvälistä huomiota. Useiden ihmisoikeusjärjestöjen mukaan tapaus on räikeä esimerkki siitä, ettei sananvapaus toteudu Vietnamissa lainkaan.

Ulkomisilta toimittajilta on evätty pääsy tänään alkaneeseen oikeudenkäyntiin. Myöskään syytettyjen omaisia ei päästetä oikeussaliin.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme