Mainos
Mainos

Aktivistit: Kidutetuksi joutunut tiibetiläismunkki kuoli

Tiibetiläinen munkki on kuollut jouduttuaan kidutetuksi kiinalaisviranomaisten huostassa, kertoo aktivistiryhmä.

Jamyang Jinpa pidätettiin, kun hän vuonna 2008 ulkomaisten toimittajien silmien edessä osallistui Kiinan hallinnon vastaiseen mielenosoitukseen.

Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa puhkesi maaliskuussa 2008 väkivaltaisia mielenosoituksia Kiinan hallintoa vastaan. Protestit levisivät muun muassa Xiahen alueella sijaitsevaan Labrangin luostariin.

Kiinan viranomaiset kierrättivät saman vuoden huhtikuussa Labrangissa ulkomaisia toimittajia, joille tilanteen kerrottiin rauhoittuneen. Ryhmä munkkeja alkoi kuitenkin osoittaa mieltään, ja toimittajien oppaana ollut Jamyang Jinpa liittyi mukaan.

Tiibetin oikeuksia ajavan ICT-ryhmän mukaan munkki pidätettiin tämän jälkeen. Runsaan kuukauden pidätyksen jälkeen perhettä kehotettiin hakemaan hänet. Munkki ei kyennyt kävelemään eikä seisomaan, hän ei tuntenut perhettään ja hän oli menettänyt näkönsä, ryhmä kertoi. Munkin kunto hiipui parin seuraavan vuoden aikana, kunnes hän viikonloppuna kuoli.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme