Mainos
Mainos

Aktivistit uhkaavat vaurioittaa Japanin valaanpyyntialuksia

Sea Shepherd -järjestö on ilmoittanut aloittaneensä häirinnän lisäksi valaanpyyntialusten vaurioittamisen Antarktiksen vesillä.

Valaanpyynnin vastustajat ovat uhanneet vaurioittaa Antarktiksen vesillä valaita pyytäviä japanilaisaluksia.

Sea Shepherd -järjestön alukset ovat häirinneet Japanin valaanpyyntialuksia. Järjestön edustajan Paul Watsonin mukaan pelkkä häirintä ei kuitenkaan enää riitä, vaan järjestön alukset ovat alkaneet aiheuttaa vahinkoa pyyntialuksille.

Watsonin mukaan järjestö toimii täysin YK:n sopimusten mukaisesti suojellessaan puolustuskyvyttömiä valaita lahtaukselta eteläisen merialueen rauhoitusalueella.

Kansainvälinen valaanpyyntikomitea on kieltänyt kaupallisen valaanpyynnin. Japani on uhmannut päätöstä pyytämällä valaita oman ilmoituksensa mukaan "tieteellisiin tarkoituksiin". Valaanpyynnin vastustajat taas pitävät Japanin valaanpyyntiä täysin kaupallisena toimintana.

Alueella on myös kaksi Greenpeace-järjestön alusta. Myös nämä alukset häiritsevät pyyntiä, mutta järjestö on sanoutunut irti väkivaltaisista menetelmistä.

Japanin valaanpyyntiviranomaiset ovat vaatineet sekä Sea Shepherdia että Greenpeacea lopettamaan "heti vaarallisen ja rikollisen toimintansa".

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme